henkiopas

Henkiopas opastajana elämässä – kuinka saat yhteyden omaasi?

Henkiopas auttaa ja neuvoo sinua, kun et enää luota oman intuitiosi voimaan tai tarvitset turvaa ja vahvistusta henkisellä tielläsi. Meillä jokaisella on useampi kuin yksi henkiopas. Jotkut meistä jo tunnistavat omansa, toisia oppaat opastavat ehkä heidän tietämättään. Lue artikkelista, millaiset henkioppaat ohjaavat elämäämme, ja kuinka saat heihin yhteyden muodostettua.

Mitä henkioppaat ovat?

Henkioppaat ovat henkisiä oppaita, jotka kulkevat meidän rinnallamme läpi koko elämän. Oppaat auttavat meitä kehittymään henkisellä tiellämme. Heidän yksi merkittävimmistä tehtävistä on ohjata meitä eteenpäin silloinkin, kuin ymmärrys ja näkyvyys nykyhetkeen tai tulevaan on heikko. 

Henkiopas on apuna myös silloin, kun haluamme laajentaa ymmärrystämme, ja kehittyä paremmaksi versioksi itsestämme. Saamme heiltä sekä kasvun mahdollisuuksia että tarvittavaa tukea arjen haasteisiin.

Lue lisää itsensä kehittämisestä: Itsensä kehittäminen alkaa arjen pienistä muutoksista

Henkioppaita arjessamme

Henkioppaina voivat toimia niin enkelit kuin edesmenneet läheisetkin. Listasimme alle muutamia yleisimpiä opastajia, joiden puoleen käännytään, kun tuki on tarpeen.

Suojelusenkelit

Suojelusenkelit ovat jokaisen omia, ja meillä kaikilla on niitä enemmän kuin yksi. Enkelit työskentelevät kaikkien uskontojen ja hengellisten polkujen parissa. Saat heiltä milloin tahansa välitöntä apua. 

Lue lisää enkeleiden viesteistä: Enkelin viesti päivääsi – enkelinumerot ja visuaaliset viestit

Arkkienkelit

Arkkienkelit ovat enkelimaailman johtajia. Heissä on erittäin voimakas energia. Jos olet empaattinen tai herkkä, saatat tuntea energian fyysisesti ympärilläsi arkkienkelin kanssa kommunikoidessasi.

Jokaisella arkkienkelillä on oma erikoisalansa. Esimerkiksi arkkienkeli Rafael tunnetaan parantamisen ja runsauden enkelinä. Nämä enkelit voivat voi työskennellä lukemattomien ihmisten kanssa samanaikaisesti.

Edesmenneet läheiset

Läheiset tai perheenjäsenet, jotka ovat siirtyneet ajasta ikuisuuteen, voivat tietämättäsi olla henkioppaitasi. He saattavat tukea sinua aktiivisesti taivaasta käsin, hyvin käytännöllisillä tavoilla auttaen, kuten lähettämällä eteesi uramahdollisuuksia tai tukemalla ihmissuhteita toivomallasi tavalla.

Myös esimerkiksi edesmennyt isovanhempasi voi olla sinulle tärkeä henkiopas, tunsitpa hänet hyvin hänen eläessään tai et.

On hyvä tiedostaa, että jokaisesta edesmenneestä ihmisestä voi tulla henkiopas juuri sinulle. Jos olet tanssija, sinulla saattaa olla henkiopas, joka oli aikoinaan myös tanssija. Hän auttaa nyt ohjaamaan ja inspiroimaan sinua taiteilijana sekä esiintyjänä.

Voimaeläimet

Voimaeläin on mikä tahansa eläin, jolla on sinulle jotain opetettavaa. Riikinkukko voi opettaa sinulle kauneudesta ja itsevarmuudesta tai susi selviytymisestä. Voimaeläin voi olla myös jo menehtynyt lemmikkisi. 

Nämä henkieläimet saattavat ilmaantua sinulle missä vain, esimerkiksi unessa, takapihallasi tai metsässä. 

Jumalat ja mestarit

Uskotpa Jumalaan, Jeesukseen tai Buddhaan, tunnet varmasti, että uskosi kohde pitää sinusta huolen. Jokaisella uskonnolla on eri nimi näille oppaille, mutta kaikki toimivat opastajana ja turvana ihmisen elämän varrella. 

Kaikki ylösnousseet mestarit ovat kumppaneita keskenään ja työskentelevät harmonisesti yhdessä, riippumatta siitä, mihin kulttuuriin tai uskontoon he kuuluivat eläessään.

Millä tavoin henkiopas auttaa?

Henkioppaat neuvovat, tönäisevät tarvittaessa oikeaan suuntaan, lohduttavat ja tietysti ohjaavat. 

Oppaiden tarkoitus ei ole tehdä asioita tai päätöksiä puolestasi. He ovat ympärillämme vain opastamassa ja tiedottamassa. Henkioppaat ovat ystävällisiä olentoja, jotka ovat aina puolellasi.

Henkioppaat voivat auttaa ainutlaatuisella tavalla siinä kohtaa, kun oma intuitio ei tunnu olevan voimissaan. Heillä on kaikki se tietous, mitä elämässäsi on tapahtunut aikaisemmin sekä hyvä näkyvyys tulevaan.

Miten kommunikoida henkioppaiden kanssa?

Ensimmäinen askel yhteydenpitoon henkioppaiden kanssa on tottua kysymään apua.

Päivittäisen elämän kiireessä on liian helppoa unohtaa yhteys henkioppaisiin. Meille on tarjolla apua ja ohjausta sekä sisällämme että ympärillämme, kunhan muistamme sitä pyytää.

Jos unohdamme avunpyynnön lähettämisen henkioppaallemme, jätämme hyödyntämättä tärkeän tuen, sillä henkioppaiden koko tehtävä on juurikin suojella ja opastaa meitä. 

Pyydä siis apua. Mitä enemmän pyydät, sitä enemmän apua ja ohjausta henkioppailtasi saat.

Pohdi kaikkia niitä asioita, joihin tarvitset apua. Kyseessä voi olla mikä tahansa teema koskien 

 • parisuhdetta
 • rahaa 
 • ystävyyttä 
 • tai lapsia

Mitkä ovat ne haasteet, joihin kaipaat eniten tukea juuri nyt?

Pysähdy kuuntelemaan

Kun haluat yhteyden henkioppaisiin, tärkeä askel avunpyynnön jälkeen on pysähtyä kuuntelemaan, mitä sinulle halutaan kertoa.

Voit hiljentyä ja pysähtyä esimerkiksi meditoinnin avulla. Meditoinnissa hiljennetään mieli, jotta voit kuulla sisälläsi ja ympärilläsi olevan ohjauksen sekä viisauden.

Lue lisää meditoinnista: Meditaatioharjoitus rauhoittaa kehoa ja mieltä

Pyydä merkkiä – henkioppaan tavat kertoa oikea suunta

Henkioppaiden kanssa saa olla myös leikkisä, voit pyytää tarvittaessa heiltä vain merkkejä heidän olemassaolostaan.

Oletko joskus pyytänyt henkioppailtasi merkkiä tai opastusta, mutta et ole tiennyt, saitko sen? 

On yksi asia pyytää opastusta, ja kokonaan toinen asia on nähdä ja kuulla, mitä sinulle halutaan kertoa. Kun merkkejä oppii näkemään, niiden tuki tuntuu juuri tarvittavalta turvalta tilanteessa kuin tilanteessa. 

Ole avoin vastaanottamaan ohjausta. Kuten aikaisemmin opastimme, jotta voit tunnistaa saamasi ohjauksen, on mielen oltava tarpeeksi hiljainen, jotta ympäristöä ja sisintä pystyy huomioimaan. 

Miten merkit toimitetaan?

Henkioppaan opastus on monesti niin hienovarainen, että oivallat sen vain keskittymällä kuuntelemaan ja näkemään. Neuvot ja merkit saattavat ilmaantua eteesi myös odottamattomilla tavoilla, kuten

 • kappaleena radiossa
 • mainostauluna moottoritiellä 
 • lämpönä tai tuntemuksena
 • valoina tai väreinä
 • henkilönä, joka sanoo sinulle juuri sen, mitä sinun piti kuulla

Oppaamme työskentelevät usein muiden ihmisten kautta. He työskentelevät lääkäreiden, ystävien, lasten ja jopa tuntemattomien kautta. 

Luota parempaan suunnitelmaan

Monet meistä uskovat, että henkioppaillamme on olemassa suunnitelma, joka on parempi kuin meidän omamme. 

Henkioppaat ovat rakastavia ja viisaita, ja he haluavat viedä meidät 

 • merkitykselliseen suhteeseen
 • oikealle urapolulle
 • tarvitsemaamme lääkäriin tai 
 • kokemukseen, joka auttaa meitä eteenpäin

Olemme joskus itse kaikkien neuvojen ja avun tiellä. On inhimillistä yrittää hallita kaikkia eteen tulevia tilanteita ja tapahtumia. 

Olet varmasti monesti ajatellut, miten asioiden pitäisi mennä, ja yrittänyt manipuloida tuloksia saadaksesi sen, mikä oli sillä hetkellä mielestäsi parasta. Tämä on tapa, jolla henkioppaan saattaa työntää vahingossa pois.

Kun päästämme irti suunnitelmistamme ja luotamme vielä parempaan suunnitelmaan, alamme tuntea, että meitä johdatetaan. 

Luottamuksen ja avoimuuden avulla voimme tuntea oppaamme johdattavan meidät seuraavaan oikeaan askeleeseen polullamme.

Miten löydät oman henkioppaasi?

Omien henkioppaiden tunnistaminen ja merkit jäävät joskus kiireisen elämän hälyn alle. 

Hyvä uutinen on, että sinulla ei tarvitse olla erityisiä voimia tai muita edellytyksiä henkiseen oppaasi löytämiseen. Olemme kaikki intuitiivisia, ja yhteyden löytämisessä on kyse vain tietoisen mielen rentouttamisesta ja täydellisen kontrollin luovuttamisesta.

Monilla ihmisillä on useamman oppaan seurue, joista jokainen on hyödyllinen eri tavoin ja eri tarkoituksiin. Sinulla voi esimerkiksi olla henkiopas, joka suojelee sinua, toinen, joka parantaa sekä kolmas, joka tukee sinua tavoitteiden saavuttamisessa. 

Voit myös pyytää apuun uusia oppaita, joilla on erityisiä taipumuksia, tarpeidesi mukaan.

Me kaikki varmasti haluaisimme saada oman arkemme neuvonantajatiimin täydellisesti tueksemme. Jos yhteys omaan henkioppaiden tiimiin tuntuu olevan kateissa, saat apua heidän löytämiseen ja yhteyden muodostamiseen Ennustajat.fi:n meedioiden tai selvänäkijöiden kautta.

www.mindbodygreen.com

www.spiritualityhealth.com

Jaa artikkeli:

Pikatulkinta tekstiviestillä

Haluatko saada vastauksen sinua askarruttavaan asiaan mahdollisimman pian? Ennustajat vastaavat kysymyksiin linjalla ollessaan tai heti kun näkevät vastauksen asiaasi. Myös vastauksen saat tekstiviestllä.

Henkilökohtainen tulkinta

Onko sinulla jokin ratkaisematon ongelma, mennyt taakkana, tuleva hämärässä tai kenties sydän syrjällään? Selvänäkijämme laatima henkilökohtainen tulkinta eli laaja tulkinta antaa sinulle vastauksia mihin tahansa elämäsi kysymykseen.

Kiinnostaako sinua tietää lisää?