Mikä horoskooppi on

Mikä horoskooppi on mitä ne kertovat?

Kuulutko sinä heihin, jotka lukevat vain viihteelliset horoskoopit päivälehdistä vai merkitsevätkö ne sinulle paljon enemmän? Mikä horoskooppi on alkuperältään? Astrologia on tähtien tulkitsemista auringon, kuun ja planeettojen sijaintien sekä syntymäajankohdan pohjalta. Horoskoopeilla pyritään ymmärtämään ihmisen elämän lähtökohdat ja tuoda apua päätöksiin. Selvännäkemistä tai ennustamista ei astrologia tai horoskoopit kuitenkaan ole.

Astrologian ja horoskooppien juuret sijoittuvat pitkälle jopa tuhansien vuosien taakse. Niihin on turvautunut vuosisatojen ajan niin kuninkaalliset kuin tavalliset ihmisetkin. Horoskooppeihin voi törmätä useamman lehden sivulla, mutta monesti ne ovat pikaisesti tehtyjä, muutaman sanan leikkisiä tulkintoja vailla asiaan perehtymistä tai henkilökohtaisuutta.

”Astrologia on yksi ihmiskunnan vanhimmista ja tarkimmista työkaluista”.

Chris Flisher

Miten horoskoopit ja astrologia toimivat?

Nykyisin elämän suuntaviivojen etsimiseen käytetään ikivanhaa astrologista viisautta synnyttämään parempi ymmärrys vaihtoehdoistamme, toisistamme ja itsestämme. Horoskoopit kertovat ihmisestä valtavan paljon ja ne määrittelevät ihmisen ominaisuudet, toimintatavat, heikkoudet sekä vahvuudet. Syntymähetki voi antaa viitteitä myös siihen, kuka on soveltuvin kollega tai esimerkiksi tuleva elämänkumppani.

Esimerkiksi syntymähoroskooppia laatiessaan astrologi huomio planeettojen, sekä auringon ja kuun asemat. Merkittävää on myös kaksitoista eläinradan huonetta, jotka asemoidaan horisontin ja eläinradan leikkauskohdista ihmisen syntymän hetkellä. Taivaankappaleiden asema sekä huoneiden väliset kulmat vaikuttavat henkilön kohtaloon sekä tulevaisuuteen.

“Tähtinen taivaankansi on todellisuudessa
kosmisen ennusteen avoin kirja”

Carl Jung

Astrologisten kaavojen laskeminen vaatii tekijältään tarkkuutta sekä vankkaa ammattitaitoa. Kun astrologi on tulkinnut asiakkaalle, hän käsittää olevansa elämän pituisella matkalla. Tällä matkalla astrologinen kartta näyttää ihmisen elämänpolun mahdollisuudet ja haasteet. Tämä ymmärrys vapauttaa tekemään päätöksiä jo ennalta aseteltujen tapojen sijaan.

“Tähtinen taivaankansi on todellisuudessa
kosmisen ennusteen avoin kirja”

Carl Jung

Horoskoopit kuukausittain

Oinas 21.3.-19.4.
Härkä 20.4.-20.5.
Kaksoset 21.5.-20.6.
Rapu 21.6.-22.7.
Leijona 23.7.-22.8.
Neitsyt 23.8.-22.9
Vaaka 23.9.-23.10.
Skorpioni 24.10.-22.11.
Jousimies 23.11.-21.12.
Kauris 22.12.-19.1.
Vesimies 20.1.-19.2.
Kalat 20.2.-20.3.

Länsimaisessa astrologiassa tunnetaan 12 merkkiä. Jokainen näistä kolmesta eläinradan merkistä liittyy neljään elementtiin. Suurin osa tämän päivän astrologeista käyttää tulkinnassaan neljää klassista elementtiä. Sen ajatellaan olevan edelleen merkittävänä osana astrologisessa tulkinnassa.

Neljä elementtiä ovat:

Tuli – 1 – Oinas – Leijona – Jousimies

Elinvoima, eneregia, lämpö ja valo ovat osa tulielementtiä. Ihmiselle se kuvastaa voimakasta identiteettiä, itseluottamusta ja rohkeutta. Tulielementin vaikutuksessa syntyneineille on luontevaa ilmentää itseään.

Maa – 2 – Härkä – Neitsyt – Kauris – raskas, kylmä, kuiva

Tämä päivä, fyysinen maailmaa, perusturva sekä toimeentulo kuvastavat Maa-elementtiä. Maa kuvastaa maapalloa ja myös maadoittaa meidät tasaisesti.

Ilma – 3 – Kaksoset – Vaaka – Vesimies – kevyt, kuuma, kostea

Hengellisyys, pohdiskelevaisuus, älykkyys ovat ilma-elementtejä. Ihmisen kohdalla ne tarkoittavat sopeutuvaisuutta, objektiivisuutta ja vuorovaikutusta.

Vesi – 4 – Kauris- Skorpioni – Kalat – kylmä, kostea, pehmeä

Puhdistavuus, parantava sekä passiivisuus kuvastavat vesi-elementtiä. Ihmisen kohdalla ne tarkoittavat tunteita, alitajuntaa sekä sielun syvimpiä haluja.

Miten planeetat vaikuttavat horoskooppeihin

Auringon ja kuun lisäksi planeettoja on kahdeksan ja niistä koostuu kymmenen toisistaan poikkeavaa rytmiä. Jupiterin rytmi voi tarkoittaa esimerkiksi kykyä lähteä innokkaasti liikkeelle valtamaan lisätilaa ja uutta merkitystä. Saturnuksen paluurytmit taas merkkaavat päätöksentekovaiheita ja tarkoittavat muun muassa rankkaa tilitystä menneestä elämästä. Uranuksen eri vaiheet puolestaan kertovat maailmaan kohdistuvista uusista oivalluksista. Neptuksen rytmit ovat usein epävarmuutta tuottavia ja Pluto merkkaa halua aloittaa uusi elämänvaihe.

Aurinko on osallisena ihmisen eleisiin

Auringon väri: Keltainen, Kivi: Meripihka, Metalli: Kulta, Elimistö: Sydän

Tämä planeetta on horoskoopeista merkittävin planeetta. Horoskooppimerkkimme, toisin sanoen aurinkomerkki määräytyy siitä, missä kohdassa aurinko on syntymähetkellämme suhteessa eläinradan tähdistöön. Aurinko vaikuttaa olemukseemme ja siihen kuinka itsevarmoja olemme

Leijonat reagoivat aurinkoon vahvimmin.

Merkurius on osallisena älyyn ja viestintään

Väri: Oranssi, Kivi: Agaatti, Metalli: Platina, Elimisto: Aivot ja hengityselimet

Merkurius vaikuttaa oveluuteemme sekä puheliaisuuteemme. Nykypäivänä planeetan ajatellaan olevan osallisena myös mediaan ja pörssikursseihin.

Vahvimmin Merkurius vaikuttaa kaksoseen ja neitsyeen.

Kuu vaikuttaa tunteiteisiin

Väri: Vaalea harmaa ja sininen, Kivi: Kristalli, Metalli: Hopea, Elimistö: Rinnat ja ruoansulatusjärjestelmä

Kuu edustaa planeettana herkkyyttä, äidillisyyttä ja feminiinisyyttä. Kuu on osallisena muun muassa siihen, millaisia vanhempia tai hoivaajia meistä syntyy

Ravut reagoivat kuuhun vahvimmin.

Venus määrää nautinnostamme

Väri: Vihreä, Kivi: Smaragdi, Metalli: Kupari, Elimistö: Munuaiset ja kurkku

Venus vaikuttaa siihen, mitkä asiat tuottavat meille mielihyvää, ja miten muun muassa näytämme rakkauttamme toisille. Se onkin erotiikan, taiteiden, mutta myös rahan planeetta.

Venus hallitsee härkää ja vaakaa. Molemmat merkit ovat suuria nautiskelijoita. Härkä saa iloa maallisista asioista, kuten ruoasta ja rahasta. Vaaka taas on taidetta ja kaunopuheisuutta rakastava esteetikko.

Mars edustaa aggressiivisuutta

Väri: Kirkkaanpunainen, Kivi: Rubiini, Metalli: Rauta, Elimistö: Lihakset

Mars edustaa reaktionopeuttamme ja myös sitä kuinka oma-aloitteisia olemme. Se olemmeko pohjiltamme taistelijoita vai sovittelijoita, on Marssin sijainnin määrittelemä..

Mars vaikuttaa oinaaseen ja skorpioniin vahvimmin.

Jupiter vaikuttaa onnellisuuteen

Väri: Violetti, Kivi: Safiiri, Metalli: Tina, Elimistö: Maksa ja aivolisäke

Jupiterin sijainnin ajatellaan vaikuttavan karmaamme sekä siihen, miten me jaamme ympärillemme onnellisuutta. Jos Jupiterin läsnäolo on liiankin hemmotellen ihmistä liikaa, voi laiskuus olla yksi vahva luoteen piirre.

Jupiter vaikuttaa jousimieheen vahvimmin.

Saturnus tuo ihmiselle rajat

Väri: Musta, Kivi: Onyksi, Metalli: Lyijy, Elimistö: Sappirakko, luusto ja iho

Saturnus on kiinnostava planeetta, sillä se määrää ihmiselle sen, mitä hänen maan päällä tulee oppia tullakseen täydeksi omaksi itsekseen.

Saturnus vaikuttaa vahvimmin kauriiseen sekä vesimieheen.

Uranus on innovaatioiden planeetta

Väri: Sähkönsininen, Kivi: Turkoosi, Metalli: Kupari, Elimistö: Käpyrauhanen ja verenkierto

Uranuksen ajatellaan olevan osa yhteiskunnallisia keksintöjä sen asento vaikuttaa muun muassa ihmisen älykkyyteen.

Uranus ohjaa vahvimmin. Se vahvistaa hänen haluaan tutkia, kyseenalaistaa ja keksiä.

Neptunus vaikuttaa alitajuntaan

Väri: Tummanharmaa, Kivi: Opaali, Metalli: Hopea, Elimistö: Hermosto

Neptunuksen ajatellaan olevan mystinen planeetta. Valitettavasti epäedullisessa asennossa ollessaan, se lisää ihmisen addiktioalttiutta sekä ääriajattelua. Optimaalinen sijainti puolestaan vahvistaa intuitiota.

Neptunus vaikuttaa vahvimmin kaloihin.

Pluto on pimeiden voimiemme peili

Väri: Verenruskea, Kivi: Timantti, Metalli: Rauta, Elimistö: Sukupuolielimet ja solut

Pluton asento vaikuttaa pelkoihimme ja myös salaisuuksiimme. Pluto on osallisena ihmisen viisauteen ja kypsyyteen, toisaalta myös negatiivisuuten ja rikollisiin piirteisiin.

Pluto hallitsee vahvimmin skorpionia.

Astrologian ja horoskooppien taustaa

Ihminen on tutkinut tähtitaivasta vuosituhansien ajan hakiessaan vastauksia moniin kysymyksiin. Muinaiskulttuurien arkeologiset tutkimukset paljastavat ensimmäisiä alkeellisia astrologisia löytöjä jopa 5000 vuoden takaa.

Babylonialaiset olivat ensimmäisten joukossa soveltamassa astrologiaa ja kehittivät muun muassa eläinradan kuuluisat kaksitoista merkkiä. Egyptiläiset seurasivat perässä tarkentaen babylonialaista astrologiajärjestelmää, mutta lopulta kreikkalaiset muokkasivat tulkinnan meidän tuntemaksi, nykyaikaiseksi muodoksi. Kreikkalaiset lainasivat osan tulkintatavoista babylonialaisilta ja keksivät loput itse. Tästä syystä muun muassa sana astrologia on johdettu kreikkalaisesta sanasta tähti.

Alkuaikojen Kreikasta tulee suurimmalle osalle ihmisistä mielleyhtyminä demokratia, olympialaiset, mytologia, filosofia ja erilaiset tieteen, kuten matematiikka ja astrologia. Harvat tulevat ajatelleeksi, että muinaiset kreikkalaiset olivat loogisesta ajattelustaan huolimatta hyvin hengellisiä ja taikauskoisia. Tähdistä tulkitseminen olikin heille yksi merkittävä tapa ymmärtää maailmaa ja itseään.

Hoviastrologeja ja sanomalehtikoroskooppeja

Historiasta tiedetään, että myös kuninkailla oli omia astrologeja vahvistamassa usein vaikeaakin päätöksentekoa. Hoviastrologit pystyivät jo etukäteen laskemaan taisteluihin soveltuvia ajankohtia tai esimerkiksi hallitsijoiden tulevien kumppaneiden yhteensopivuutta. Syntymäajoista voitiin päätellä myös kuka taistelijoista oli vahvin tai kenet kannatti lähettää rohkeutta vaativiin sotatehtäviin. Horoskoopit ja astrologia näyttelivät suurta roolia menneen maailman tapahtumissa.

Euroopassa astrologia ja horoskoopit kokivat edellisen kukoistuskautensa vuosina 1910-1935, jolloin julkaistiin muun muassa satoja astrologisia tutkimuksia sekä oppikirjoja. Myös päivittäin ilmestyvät sanomalehtien horoskoopit ilmestyivät, kun kuuluisa englantilainen astrologi R.H.Naylor aloitti tulkinnan lehdistölle. Naylor sai nimeä lehtitulkinnastaan silloiselle vastasyntyneelle Prinsessa Margaretille, jolloin Naylor tulkitsi prinsessan elämästä tulevan ”tapahtumarikas”

Myöhemmin astrologinen harrastuneisuus levisi englantilaisten teosofien kautta Saksaan, jossa se kehittyi tämän päivän tähtikartoista tulkitsemiseksi.

Horoskoopit Suomessa

Suomessa astrologia ja horoskoopit ovat olleet pitkään harvinaisia, mutta viime vuosikymmenten aikana niiden rooli on myös meillä vahvistunut. Astrologiset perinteet ulottuvat kuitenkin Suomessakin jopa vuosisatojen taakse. Sanotaan, että Mikael Agricola toi taidon kotimaahamme, mutta Luther puolestaan ei kannattanut tätä ”epäjumalallista puuhaa”. Hän kielsi astrologian sekä horoskoopit täysin.

Aasian maissa, etenkin hindujen ja buddhalaisten keskuudessa on astrologialla edelleen voimakas sija ihmisten elämässä. Esimerkiksi Intiassa sanotaan olevan yli miljoona astrologia, joiden puoleen ihmiset kääntyvät hakiessaan tukea päätöksissään ja elämän risteyskohdissa.

Vinkkilista horoskooppi-tulkintaan:

• Tutustu horoskooppien tekijöihin ja löydä itsellesi juuri sinua puhutteleva astrologi

• Välittäjän tärkein työväline on aito auttamisen halu sekä asiakkaan
kunnioittaminen ja arvostaminen
• Muista, että tähdet ovat aina sinua varten: neuvomassa sekä opastamassa
• Muistathan, että lopulta sinä olet vastuussa omasta elämästäsi

Horoskooppeja käsitteleviä kirjoja

https://www.adlibris.com/fi/kirja/horoskooppimerkkien-voima-9789512412525?gclid=EAIaIQobChMIhemjuLaP7gIVakeRBR0lUANFEAQYAyABEgKTgvD_BwE

https://www.adlibris.com/fi/kirja/astrologia-9789523216631?gclid=EAIaIQobChMIhemjuLaP7gIVakeRBR0lUANFEAQYASABEgKijvD_BwE

Lähteitä:

https://en.wikipedia.org/wiki/Horoscope

https://www.antikvaari.fi/naytatuote.asp?id=2006928

https://time.com/5315377/are-zodiac-signs-real-astrology-history/

https://www.gummerus.fi/fi/kirja/9789512088942/astrologia/

Jaa artikkeli:

Pikatulkinta tekstiviestillä

Haluatko saada vastauksen sinua askarruttavaan asiaan mahdollisimman pian? Ennustajat vastaavat kysymyksiin linjalla ollessaan tai heti kun näkevät vastauksen asiaasi. Myös vastauksen saat tekstiviestllä.

Henkilökohtainen tulkinta

Onko sinulla jokin ratkaisematon ongelma, mennyt taakkana, tuleva hämärässä tai kenties sydän syrjällään? Selvänäkijämme laatima henkilökohtainen tulkinta eli laaja tulkinta antaa sinulle vastauksia mihin tahansa elämäsi kysymykseen.

Kiinnostaako sinua tietää lisää?