oraakkeli

Oraakkeli on viisas ja tarkkanäköinen tietäjä

Oletko aiemmin tutustunut oraakkeleihin tai ollut heidän istunnossa? Erilaiset näkijät ja parantajat ovat näytelleet tärkeää roolia ihmisten elämässä jo vuosituhansien ajan. Nykyajan oraakkelit voivat tarjota viisaita ja tarkkanäköisiä neuvoja sekä jumalallisia ennusteita tulevasta. Toisin kuin näkijät tulkitsevat taivaallisia viestejä luonnon sekä symbolien kautta, oraakkeli viestii suoraan jumalallisen energian kanssa.

Vuosisatojen ajan elämän risteyskohdissa ja haasteissa on käännytty näkijöiden puoleen, kun taas ennustajilta puolestaan on pyydetty näkyjä tulevasta. Oraakkelit ovat ikään kuin näkijöiden ja ennustajien sekoitus: heillä on tietoa, joka on kulkenut sukupolvelta toiselle ja toisaalta myös taitoa kommunikoida jumalallisten viestien kanssa. Tällä tavoin he voivat auttaa ihmisiä niin arkisissa kuin suurissakin elämätilanteissa.

Oraakkeli-nimeä käytetään sekä henkilöstä, mutta myös paikasta, jossa ennustuksia annetaan. Oraakkelien merkitys oli suurimmillaan Kreikan arkaaisella kaudella 700-luvulta 400-luvun eaa. Oraakkeleilla oli tällöin suurikin vaikutus politiikkaan ja ennustajilta haettiin neuvoja diplomaattisuhteisiin ja siirtokuntien perustamiseen.

Auttava oraakkeli

Jokaisella meillä on aikoja, jolloin tarvitsemme vahvistusta päätöksiimme, olkapäätä suruissamme tai opastajaa elämämme risteyskohdissa. Tällöin on hyvä muistaa, että emme ole yksin. Maailmassa on ihmisiä, joille on syntymälahjana annettu kyky auttaa ja opastaa. Tämä taito on jokaisella meillä sisällämme, mutta maailman hektisyys ja materialistinen ajattelutapa edesauttavat kadottamaan yhteyden itseen sekä isompiin energioihin.

Oraakkeli on auttaja, joka ohjaa kuuntelemaan ihmistä itseään sekä tarjoaa työkaluja tasapainoiseen elämänhallintaan. Hän välittää tietoa kysyjälle siten, että vaikeuksienkin takaa voi löytää uusia, aukeavia ovia. Mikään ei ole mahdotonta, vaan haastavia asioita uudelleen tarkastelemalla voidaan yhdessä löytää portteja, jotka ohjaavat kohti harmoniaa ja rauhaa.

Oraakkelit pyrkivät saamaan kokonaiskuvan sen hetkisestä tilanteesta ja laajentamaan sitä jumalallisten viestien kautta. Oraakkeli pyrkiikin kannustamaan ja tukemaan – hän on asiakasta varten auttamassa sekä opastamassa. Iltasanomissa kirjoitettiin, että ekonomistit ovat nykyajan oraakkeleita, koska heidän talousennusteitaan kuunnellaan ja päätöksiä tehdään niiden mukaan.

Missä elämäntilanteissa oraakkeli voi tuoda avun?

  • Haluat saada yhteyden sisäiseen itseesi
  • Etsit elämäntarkoitusta
  • Haluat varmistusta päätöksiisi
  • Antaa vastauksia kysymyksiin työstä, rakkaudesta, ihmissuhteista, taloudesta ja terveydestä

Löydä ennustajia, jotka toimivat oraakkeleina >>

Miten Kroisos löysi oraakkelinsa

Muinaisina aikoina useissa kaupungeissa oli oma oraakkeli, jonka luokse ihmiset hakeutuivat suurten kysymysten äärellä.

Kerrotaan, että noin 550 eaa Lydiaa hallitseva kuningas Kroesus, joka tunnetaan paremmin Suomessa nimellä Kroisos. Hän oli kiinnostunut selvittämään kuka sen hetken tunnetuista oraakkeleista antoi luotettavimman ennustuksen. Hän käski lähettiläät viemään seitsemälle ennalta valitulle oraakkelille saman kysymyksen, joka esitettäisiin samaan aikaan kaikille. Kysymys kuului “Mitä kuningas Kroesus tekee juuri sillä hetkellä?” Saadessaan vastaukset, lähettiläät toimittivat ne takaisin kuninkaalle.

Delfoin oraakkelina toimi Pythia, jota käytettiin kaikista papittarista useita vuosisatoja. Pythia vastasi runonmuodossa:

Tiedän hiekan määrän ja meren mitat.
Ymmärrän mykistyksen ja kuulen hänet, vaikka hän ei puhu.
Haju on tullut mieleeni kovakuorisesta kilpikonnasta,
joka valmistetaan pronssista yhdessä karitsanlihan kanssa;
Sen alla on pronssi, ja pronssilla se on peitetty.

Croesus – https://fi.qaz.wiki/wiki/Croesus

Ja toden totta, tätä suosikkiateriaansa hän oli kyseisellä hetkellä valmistamassa. Kroesus oli niin vaikuttunut, että hän lahjoi oraakkelia erilaisilla lahjoilla ja jatkossa esitti säännöllisesti elämäänsä ja päätöksiään koskevia kysymyksiä Delfoin oraakkelille.

Kuningas Kroesuksella suunnitteli myös sotaa persialaisia vastaan, jolloin hän kääntyi luotettavan oraakkelinsa puoleen “Pitäisikö minun hyökätä persialaisten kimppuun?” Oraakeli vastasi, että jos hän ylittäisi Halys-joen ja hyökkäisi Persiaan, mahtava imperiumi kaatuisi. Croesus kuuli mitä halusi kuulla ja tulkitsi tämän hyväksi merkiksi. Mutta käy ilmi, että Oracle tarkoitti kuningas Kroesuksen valtakunnan kaatumista. Kroesus hyökkäsi, ja lopulta hän hävisi ja hänet tapettiin.

Oraakkeli faktaboxi

  • Oraakkelien historia ulottuu kauas Antiikin Kreikkaan asti
  • Sana oraakeli tulee latinan kielestä ōrāre, jonka voi kääntää “puhua”
  • Nykyajan oraakkelit ovat näkijän ja ennustajan sekoitus: viestit he saavat suoraan jumalallisilta energioilta

Lähteitä:
https://en.wikipedia.org/wiki/Oracle?fbclid=IwAR2XrIxitYNji99dwe-UZOTzL1M8EuwxGIXLubBFNlP0mwWB9EOD2-AzU4M#:~:text=An%20oracle%20is%20a%20person,is%20a%20form%20of%20divination

https://medium.com/@byronreese/oracles-modern-and-ancient-149824b58969

https://www.quora.com/What-are-the-oracles

https://fi.qaz.wiki/wiki/Croesus

https://fi.wikipedia.org/wiki/Delfoin_oraakkeli

Jaa artikkeli:

Pikatulkinta tekstiviestillä

Haluatko saada vastauksen sinua askarruttavaan asiaan mahdollisimman pian? Ennustajat vastaavat kysymyksiin linjalla ollessaan tai heti kun näkevät vastauksen asiaasi. Myös vastauksen saat tekstiviestllä.

Henkilökohtainen tulkinta

Onko sinulla jokin ratkaisematon ongelma, mennyt taakkana, tuleva hämärässä tai kenties sydän syrjällään? Selvänäkijämme laatima henkilökohtainen tulkinta eli laaja tulkinta antaa sinulle vastauksia mihin tahansa elämäsi kysymykseen.

Kiinnostaako sinua tietää lisää?