mita-astrologia-on

Mitä astrologia on – Astrologia vahvistaa itsetuntemusta ja viitoittaa tulevaa

Astrologia on oppi, jonka mukaan taivaankappaleiden sijainnista sekä niiden välisistä suhteista voidaan päätellä paljon koskien ihmisiä ja maanpäällisiä tapahtumia. Tunnetuin astrologian muoto on horoskoopit, joiden kautta tulkitaan ihmisen vahvuuksia ja toimintamalleja sekä annetaan suuntaviivoja tulevaan. Lue artikkelista, mihin astrologia tarkemmin perustuu, ja kuinka tähdet voivat toimia oppaana juuri sinulle.

Mitä astrologia on?

Astrologia tutkii planeettojen ja tähtien liikeratojen sekä maallisten tapahtumien välistä yhteyttä. Astrologiaa ammatikseen harjoittavia henkilöitä kutsutaan astrologeiksi.

Auringon, tähtien, kuun ja planeettojen sijainti syntymähetkellä kertoo astrologien mukaan muun muassa ihmisen persoonallisuudesta, vaikuttaa vuorovaikutussuhteisiin muiden kanssa sekä ennustaa henkilön potentiaalia saavuttaa tiettyjä tavoitteita elämässä.

Sanotaan, että ihmiset ovat katselleet tähtien täyttämää yötaivasta aikojen alusta alkaen, ja tienneet, että jatkuvasti liikkeellä olevat taivaankappaleet sekä niiden tuottamat ilmiöt pitävät sisällään paljon tietoa.

Planeettojen, tähtien ja kuun liikkeiden avulla on pyritty selittämään kaikenlaisia muutoksia, kuten

 • vaihtuvia vuodenaikoja
 • sotia
 • taloudellisia haasteita ja
 • säätä

Taivaalla tapahtuvien muutosten kautta tehdyt tulkinnat ovat johtaneet uskontoja ja tieteitä yhdistävän opin syntyyn, astrologiaan.

Astrologia on paljon enemmän kuin horoskoopit

Astrologia on ikivanha oppi, joka on paljon enemmän kuin digilehdestä luettu viikkohoroskooppi. Uskotaan, että taivaankappaleiden liikkeiden ja asentojen sanotaan vaikuttavan rakkauselämääsi, työelämään ja jopa talousasioihin.

Astrologiassa käytetään planeettojen liikkeitä (transiitit) ja niiden sijaintia suhteessa toisiinsa ennustamaan, mitä elämässämme tapahtuu. Taivaankappaleiden liikkeiden ja kuvioiden ymmärtäminen antaa sinulle näkemyksen, josta on paljon apua elämän eri tilanteissa.

Yhdessä syntymäkarttasi kanssa nämä astrologiset tapahtumat voivat auttaa meitä ymmärtämään paremmin nykyisiä mahdollisuuksia asioiden ja tapahtumien keskellä.

Horoskoopit itsetuntemuksen välineenä – mihin horoskooppi perustuu?

Ensimmäinen askel astrologiaan on monilla oman aurinkomerkin eli horoskoopin määrittäminen. Jokaisella astrologisella horoskooppimerkillä on omat vahvuutensa ja heikkoutensa sekä persoonalliset piirteensä. 

Myös eri horoskooppimerkkien yhteensopivuutta on tulkittu niin työmaailmassa kuin parisuhteiden yhteydessä. 

Miten horoskooppi määritetään?

Horoskooppi määritellään yleisimmin niin, että käytössä on pelkistetty tähtikarttaa, johon on merkitty auringon, kuun ja planeettojen sijainnit suhteessa eläinradan merkkeihin ja tietyn paikkakunnan sijaintiin syntymäsi aikaan (kellonaika). 

12 horoskooppimerkkiä

Horoskooppimerkkisi voit selvittää syntymäpäiväsi perusteella. 

 • Oinas 21,03-19.04
 • Härkä 20.04-21.05
 • Kaksonen 20.05-20.06
 • Rapu 21.06-22.07
 • Leijona 23.07-22.08
 • Neitsyt 23.08-23.09
 • Vaaka 23.09-22.10
 • Skorpioni 22.10-22.11
 • Jousimies 22.11-21.12
 • Kauris 21.12-20.01
 • Vesimies 20.01-21.02
 • Kalat 20.02-20.03

Kun haluat tarkemman astrologisen syntymäkartan, tarvitaan myös paikkakunta ja kellonaika, jolloin synnyit.

Astrologinen syntymäkartta kertoo vahvuudet ja tärkeimmät ajanjaksot

Astrologinen syntymäkartta on tilannekuva planeettojen sijainnista syntymäpäivänäsi. Se sisältää muun muassa tietoa energiatyypeistä, joille altistuit syntymähetkelläsi. 

Henkilökohtaisella tasolla se kertoo myös vahvuuksistasi, heikkouksista, kasvumahdollisuuksista sekä parhaista (ja pahimmista) ajankohdista tehdä suuria elämänmuutoksia. 

Jotkut astrologian haarat ovat sitä mieltä, että syntymäkarttasi on ikkuna sielusi matkalle.

Tarkemman tulkinnan saamiseksi astrologit tarkistavat, missä merkissä kukin planeetta oli syntymähetkelläsi. Planeetat ja merkit muodostavat usein hyvin tarkan profiilin ihmisen persoonasta, elämästä ja tulevaisuuden näkymistä.

Astrologiassa ei ole yhtä yhtenäistä teoriaa tai käytäntöä

Kaikki muinaiset kulttuurit harjoittivat omia astrologian muotojaan, joista osa yhdistyi ja kehittyi nykypäivän länsimaiseksi astrologiaksi. Itämaiset kulttuurit harjoittavat edelleen omia astrologiamuotojaan, esimerkiksi kiinalainen ja tiibetiläinen astrologia sisältävät omat ominaispiirteensä.

Jopa länsimaisessa astrologiassa on paljon erilaisia ​​menetelmiä ja filosofioita. Astrologiaa hyödynnetään muun muassa seuraavien asioiden tulkinnassa: 

 • Tutkimaan maailman tapahtumia ja tekemään ennusteita kansallisista asioista, sodista ja taloustilanteista.
 • Astrologian avulla tehdään myös ennusteita tai analyyseja ihmisen tavoitteita tai elämäntapahtumia koskien.
 • Ennusteita ja analyyseja toteutetaan henkilön syntymäajan perusteella. Tämä perustuu ajatukseen, että kaikki, mitä meille tapahtuu, on tulkittavissa syntymästä lähtien.

Kun uskotaan siihen, että syntymähetki voi määrittää tulevia askeleita, voidaan astrologia ottaa tueksi oman elämänpolun varrelle.

Astrologia apuna elämän käännekohdissa

Astrologiaa hyödynnetään arjessa monin eri tavoin. Se voi parhaimmillaan paljastaa haitallisia käyttäytymismalleja tai varoittaa sinua tulevista haasteista. 

Joskus voit syntymäkarttasi avulla tunnistaa piilevät kyvyt, joita sinulla on, joten pystyt keskittymään niiden kehittämiseen. 

Monet astrologian koulukunnat eivät niinkään pidä astrologiaa ennustamisena. Planeetat eivät hallitse meitä, mutta planeettakuviot luovat tietynlaisia potentiaalisia ajanjaksoja, jotka ovat otollisia toiminnalle, ja toisia, jolloin suuria aloituksia on syytä välttää. 

Astrologian mukaan planeetat työskentelevät auttaakseen meitä. Kun käyt läpi vaikeita aikoja, astrologia voi antaa sinulle toivoa, koska tiedät, milloin taivaankappaleet antavat sinulle tarvittavan tuen, jotta saat itsesi takaisin jaloillesi. 

Mitä astrologi voi kertoa sinulle?

Jotta saisit parhaimman hyödyn astrologiasta, on hyvä yleensä aluksi käyttää apuna asiaan perehtynyttä näkijää, meediota tai astrologia.

Syntymäkarttaasi hyödyntämällä, he voivat antaa sinulle objektiivisen yleiskuvan siitä, kuka olet. 

Kartan avulla voidaan käydä läpi mahdolliset vahvuutesi, haasteesi ja synnynnäiset kykysi, ja ne osa-alueet, joihin sinulla on tapana juuttua. 

Astrologian oppaasi kertoo sinulle, mitä kartta kertoo sisäisistä resursseista, sekä ne alueet, joiden kanssa on hyvä jatkaa vielä työskentelyä. 

Mikäli niin toivot, voi astrologi tulkita myös laajemman merkityksen sille, mitä sinulle tällä hetkellä elämässä tapahtuu. 

Hän voi esimerkiksi nähdä, että olet vasta oppimassa tässä elämäsi vaiheessa, tässä kuussa, tällä viikolla tai tänä päivänä. Sen takia asiat tuntuvat toistuvan. Tapahtumat yleensä toistuvat niin kauan, kunnes tarvittava oppi on saatu.

Tulkinnan kautta saatat muun muassa selvittää, mikä sinua todella motivoi esimerkiksi työpaikan vaihtamiseen. Voi olla, että olit ajatellut syyn olevan taloudellinen, mutta karttasi voi tulkinnan aikana paljastaa väistämättömän muutoksen, joka tapahtuu riippumatta palkkasi määrästä tai siitä, mitä olet tehnyt.

Horoskooppien yhteensopivuus

Syntymäkarttojen kautta voi paljastua myös tärkeitä teemoja parisuhteeseen liittyen. 

Astrologia yksilöi hyvin tarkasti ihmisen luontaiset toiveet, maut ja uskomukset sekä sen, kuinka ne toimivat rinnakkain toisen merkin kanssa. Syntymäkarttojen vertailun kautta voi paljastua suhteen taustalla olevat haasteet ja vastakkaisuudet, jotka ovat täysin jääneet huomioimatta.

Kun tiedät, missä olet pohjimmiltaan erilainen kuin kumppanisi, ja missä taas olet samalla aallonpituudella, suhdetta on paljon helpompi viedä eteenpäin.

Tilaa henkilökohtainen horoskooppi 

Ennustajat.fi -palvelusta löydät useita astrologiaan perehtyneitä tulkitsijoita. Oma, henkilökohtainen horoskooppi syventyy tähtikartan kerrontaan sinun elämäntilanteesi ja syntymäkartan huomioon ottaen.

Henkilökohtaisen horoskoopin kautta saat viitteitä siitä, mitkä elämäsi osa-alueet ovat korostuneita. Onko elämääsi tulossa rahaa, rakkautta, uusia töitä vai uusia ihmisiä?

Saat valita itse henkilökohtaisen horoskoopin laatijan astrologiaan ja horoskooppeihin perehtyneistä näkijöistämme. Horoskooppi toimitetaan sähköpostiisi.

Ennustajat.fi:n ajankohtainen viikkohoroskooppi on saatavillasi joka maanantaina. Se kertoo viikon tunnelmista sekä teemoista. Vuosihoroskooppi taas kertoo seuraavan vuoden tähtikuviot, ja niihin liittyvät mahdollisuudet sekä haasteet.

Mikäli rakkausasiat ja parisuhde mietityttää tai haluat saada yhden työkalun lisää parisuhteen hoitamiseen, tekevät tulkitsijamme myös parisuhdeanalyysejä. Perustana tulkinnalle on molempien osapuolten tähtikartat.

Hyödynnä tähtikarttojen viestit ja ota astrologia avuksi elämäsi tärkeimpiin hetkiin tai perusarjen tueksi. Tilaa viikko-, kuukausi-, rakkaus- tai vuosihoroskooppi.

www.cafeastrology.com 

www.zodiacsign.com

Jaa artikkeli:

Pikatulkinta tekstiviestillä

Haluatko saada vastauksen sinua askarruttavaan asiaan mahdollisimman pian? Ennustajat vastaavat kysymyksiin linjalla ollessaan tai heti kun näkevät vastauksen asiaasi. Myös vastauksen saat tekstiviestllä.

Henkilökohtainen tulkinta

Onko sinulla jokin ratkaisematon ongelma, mennyt taakkana, tuleva hämärässä tai kenties sydän syrjällään? Selvänäkijämme laatima henkilökohtainen tulkinta eli laaja tulkinta antaa sinulle vastauksia mihin tahansa elämäsi kysymykseen.

Kiinnostaako sinua tietää lisää?