tarot-tulkinta

Tarot-tulkinta ohjaa kohti syvempää ymmärrystä

Tarot-tulkinta auttaa ihmistä ymmärtämään, mitä hänen tulisi tiedostaa tietystä tilanteesta tai tapahtumasta. Korttien viestin voit nostaa joko itse tai antaa tarot-tulkitsijan toimia objektiivisempana viestin tulkitsijana. Tarot-kortit soveltuvat parhaiten sisäisen viisauden ja ohjauksen välineeksi, sillä ne tarjoavat ihmiselle viestejä menneistä, nykyisistä ja tulevista tapahtumista, henkilön nykyiseen elämäntilanteeseen peilaten.

Tarot-kortit tienviittoina valinnan hetkellä

Monet uskovat, että tarot-kortit kertovat pelkästään tulevaisuudesta. Kortit eivät välttämättä kuitenkaan kerro mitä tulee tapahtumaan, vaan niiden avulla ihminen saa ymmärryksen tilanteesta, ja voi siten määrittää parhaan toimintatavan sen perusteella, mitä tilanteesta tai asiasta tiedetään, ja mitä kortit näyttävät.

Tarot-korttien merkitys on erilainen meille kaikille. Jotkut näkevät kortit leikillisenä seurapelinä, ja toiset taas henkisenä oppaana. Yksi suosittu näkemys on se, että tarot-kortit ovat sisäisen ymmärryksen työkaluja. Monet uskovat, että tarot-kortit voivat auttaa sinua ymmärtämään asioita, jotka sisimmässäsi jo tiedät.

Tarot-korttipakka

Tarot-korttipakka sisältää 78 korttia. Pakka jakautuu 56 korttiin, joita kutsutaan “pieneksi arkanaksi” tai “pienten salaisuuksien korteiksi” sekä 22 valttikorttiin, joita kutsutaan “suureksi arkanaksi” tai suurten salaisuuksien korteiksi”. Jokaisella kortilla on oma kuvansa, tulkintansa, oppinsa ja symboliikkansa.

22 suuren arkanan -korttia edustavat elämän karmisia ja henkisiä oppitunteja. Ne edustavat polkua henkiseen itsetietoisuuteen ja kuvaavat eri vaiheita, joita kohtaamme etsiessämme suurempaa merkitystä ja ymmärrystä. 

56 pienen arkanan -korttia kuvastavat päivittäin kokemiamme tapahtumia ja koettelemuksia. Nämä tarot-kortit korostavat elämän käytännöllisempiä puolia, ja voivat viitata ajankohtaisiin asioihin, joilla on tilapäinen tai vähäisempi vaikutus.

Pienen arkanan korteissa on 16 hovikorttia, joista jokainen edustaa erilaista persoonallisuuden ominaisuutta. Mukana on myös 40 numeroitua korttia, jotka on järjestetty neljään eri ryhmään – sauvat, maljat, miekat ja lantit.

Sauvat – Tuli – Tahto ja kuinka tahdonvoimamme näkyy.

Maljat – Vesi – Tunteet ja miten toimimme tunteiden kautta.

Miekat – Ilma – Mieli ja ajatusmallit.
Lantit – Maa – Keho, toiminta ja fyysinen todellisuus.

Tarot-tulkinta ohjaa ja auttaa ymmärtämään

Parasta tarot-tulkinnoissa on se, että voit kysyä korteilta ihan mitä vain. Tarot-kortit voivat voi auttaa sinua ratkaisemaan ja ymmärtämään asioita, ilman tuomitsemista.

Monet tarot-tulkitsijat välttävät kuitenkin henkilökohtaiseen terveyteen liittyviä kysymyksiä, sillä lääketieteen ammattilainen vastaa niihin paremmalla tietoudella. Kaikista maailman muista aiheista vastaukset ovat jo valmiina ja odottavat, kysyjän tulee vain päästä niihin käsiksi. 

Voit hyödyntää tarot-kortteja tehdessäsi suuria valintoja elämässäsi tai elämän pienissä ristiriitatilanteissa. Sinä tiedät itse parhaiten, missä tarot-kortit voivat antaa suuntaa.

Tarot-tulkitsija välittää korttien viestit puolueettomasti

Tarot-tulkinnan voi tehdä myös omilla korteilla itselleen. Kun vielä opettelet korttien merkityksiä ja harjoittelet tarotpöytien luomista, on hyvä itse vastaanottaa tarot-tulkinta, jonka tekee kokenut ammattilainen. 

Kokenut tarot-tulkitsija tarjoaa sinulle ulkopuolisen näkökulman. Tulkintaan ei tällöin pääse vaikuttamaan omat sisäiset myllerrykset kyseistä asiaa tai tilannetta koskien. Ennustajat.fi:n tarot-tulkitsijat opastavat sinua mielellään.

Listasimme alle yleisiä kysymyksiä, joihin tarot-korteilta kysytään vastauksia ja suuntaa.

 • Olenko oikealla polulla elämässäni?
 • Teenkö asioita, joita minun kuuluukin?
 • Mitä voin tehdä, jotta löytäisin sielunkumppanini?
 • Mistä tiedän, että olen löytänyt sielunkumppanini?
 • Mikä minussa estää vastaanottamasta rakkautta?
 • Missä olen 10 vuoden kuluttua?
 • Mitä voin tehdä edistääkseni uraani?
 • Mitä voin tehdä parantaakseni suhdettani pomooni tai työtoveriini?
 • Millaista työtä minun pitäisi etsiä?
 • Miten voin parantaa sosiaalista elämääni?
 • Olenko itse este onnellisuudelleni?

Yleensä ihmiset haluavat tietää ihmissuhteistaan, urastaan tai yleisesti elämänpolustaan. Kysymyksesi voivat olla myös konkreettisempia, tiettyihin valintoihin liittyviä kysymyksiä. 

Voit antaa tarot-tulkitsijallesi lyhyen yhteenvedon siitä missä kohtaa olet elämässäsi, ja mitä haluat tietää. Tulkitsijasi osaa tämän perusteella suunnitella sinulle räätälöidyn luennan. 

Tarot-korttien tulkinta itselle

Monet omistavat oman tarot-pakan, ja tekevät aktiivisesti tulkintoja itselle ja ystäville. Tulkintojen tekemiseen saat apua kirjallisuudesta, ammatikseen tulkintoja tekeviltä sekä ihan vain kokemuksen kautta. 

Kuka tahansa voi siis periaatteessa oppia tulkitsemaan tarot-korttien viestejä, jos on aiheesta tarpeeksi kiinnostunut, ja on valmis opiskelemaan lisää.

Haastavin osa-alue tarot-tulkintojen tekemisessä on oppia luomaan hyvä ja kokonaisvaltainen tulkinta yksittäisistä korteista. Kortit ovat enemmän kuin osiensa summa, joten niiden tulkitsemisen oppiminen vie aikaa ja vaatii harjoittelua.

Aina ei tarvita kuitenkaan usean kortin tulkintaa, jotta saisit korteilta pyytämäsi vastauksen. Voit nostaa kortin itsellesi seuraavan kerran, kun olet ahdistunut tai huolissasi. Kortti voi tarjota tarvittavan muistutuksen tai neuvon asiaan.

Tutki korttia ja mieti, auttoiko se sinua parantamaan oloasi tai osoittiko se sinulle suuntaa siihen asiaan, joka aiheuttaa huolta tai ahdistusta. Kortit toimivat parhaimmillaan loistavana työkaluna oman itsensä ohjaamisessa ja sisimmän ymmärtämisessä. 

Omat tunteet heijastuvat kortteihin

Omia tulkintoja tehdessä on kuitenkin tiedostettava, että tulkitset kortteja omien tunteiden johdattamana. Jos sinulla on jo valmiiksi huono päivä tai tunnet muuten vaan olosi uupuneeksi tiettynä päivänä, et ehkä saa sitä selkeintä tarot-tulkintaa tehtyä.

Kun olet korttien tulkitsijana itse väsynyt ja stressaantunut, tulee tulkinnoista helposti synkempiä tai epäselkeitä, sillä omat sisäiset myllerryksemme ja tunteet vaikuttavat helposti tulkintojen tekemiseen. Tämä voi tapahtua niin hyvässä kuin huonossa mielessä.

Kaikista parasta on tehdä tarot-tulkinta silloin, kun itse tuntee olevansa tarpeeksi tasapainoinen pystyäkseen mahdollisimman ennakkoluulottomaan tulkintaan. Pyri ehkäisemään tilanteet, joissa tuot itse “vääriä” energioita tulkintaan mukaan, esimerkiksi aikaisemmista päivän tapahtumista johtuen.

Suositut tarotpöydät

Erilaisia tarotpöytiä on lukuisia, ja niitä hyödynnetään kysyjän aiheen, kysymysten sekä niihin liittyvästä ajankohdasta riippuen. 

Yleisiä tarotpöytiä

 • Kelttiläinen risti
 • Rakkaus ja parisuhde
 • Hengellinen opastus
 • 3 kortin tarotpöytä
 • 7 tarot-kortin hevosenkenkä
 • 5 tarot-kortin menestys tulkinta

Jos esimerkiksi mietit ratkaisua kahden vaihtoehdon väliltä, valitaan pöytä aiheesi mukaan. Mikäli haluat kysellä yleisesti suuntaviivoja elämääsi, on Kelttiläinen risti hyvä vaihtoehto. Kolmea korttia laajemman tulkinnan menneisyydestä tarjoaa taas 7 kortin hevosenkenkä.

Kolmen kortin tarotpöytä – menneisyys, nykyhetki, tulevaisuus

Yksi yleisimmistä tarotpöydistä tehdään kolmella kortilla. Nämä kolme korttia edustavat usein kysyjän menneisyyttä, nykyhetkeä ja tulevaisuutta. Kolmen kortin pöytä taipuu kuitenkin mainiosti moniin muihinkin kysymysvaihtoehtoihin.

Listasimme alle muutamia monista tavoista, joilla sitä voidaan käyttää:

 • menneisyys/nykyhetki/tulevaisuus
 • mikä auttaa sinua?/mikä estää?/potentiaalisi?
 • nykytilanne/haasteet/opastus
 • mitä ajattelet?/mitä tunnet?/mitä teet?
 • sinä/kumppanisi/suhteesi
 • vahvuudet/heikkoudet/opastus
 • mieli/keho/henki

Pelkästään tämän yhden pöydän monimuotoisuus jo kertoo, kuinka monipuolisesti kortit voivat antaa vastauksia ja suuntaviivoja kysyjän elämästä. Laajemmat pöydät vaativat sitä enemmän kokemusta, mitä kokonaisvaltaisempi tulkinta korteista halutaan saada.

Sisäisen viisaudet kortit

Vaikka tarot-kortit eivät ole välttämättä työkalu, joka paljastaa sinulle tulevaisuuden sellaisenaan, voivat ne auttaa sinua tekemään tiedostavampia päätöksiä oman elämäsi tienristeyksissä.

Monet sanovat, että tarot-kortit ja tarot-tulkinta ovat apuvälineitä, joilla pääset käsiksi sisäiseen viisauteen ja intuitioon. 

Voit hyödyntää kortteja muun muassa päätösten tai manifestoinnin yhteydessä, suunnittelussa, luomisprosessissa tai meditaation apuvälineenä. Kun tiedostat asiat syvemmin, olet myös tarpeeksi valveutunut tehdäksesi parhaita päätöksiä omassa elämässäsi.

www.thetarotguide.com

www.energiakeskus.com

www.insider.com

www.cosmopolitan.com

Jaa artikkeli:

Pikatulkinta tekstiviestillä

Haluatko saada vastauksen sinua askarruttavaan asiaan mahdollisimman pian? Ennustajat vastaavat kysymyksiin linjalla ollessaan tai heti kun näkevät vastauksen asiaasi. Myös vastauksen saat tekstiviestllä.

Henkilökohtainen tulkinta

Onko sinulla jokin ratkaisematon ongelma, mennyt taakkana, tuleva hämärässä tai kenties sydän syrjällään? Selvänäkijämme laatima henkilökohtainen tulkinta eli laaja tulkinta antaa sinulle vastauksia mihin tahansa elämäsi kysymykseen.

Kiinnostaako sinua tietää lisää?