kolmas silmä

Kolmas silmä – oireet ja miten avata chakrat

Kuudes chakra eli otsachakra tunnetaan myös nimellä kolmas silmä. Tämän nimen se on saanut sekä sijaintinsa että intuitiivisten ominaisuuksiensa ansiosta. Lue artikkelista, mitä oireita tukkeutunut otsachakra aiheuttaa, sekä miltä tuntuu kun kolmas silmä aukeaa, ja avaa sinulle ovet syvempään tiedostamiseen.

Mikä on kolmas silmä?

Kolmas silmä eli otsachakra sijaitsee silmien välissä otsalla, hieman kulmakarvojen yläpuolella. Kolmanteen silmään liitetään kyky nähdä asioita, jotka eivät ole fyysisesti nähtävissä. Tämän energiakeskuksen sanotaan edustavan henkisyyttä, intuitiota sekä korkeampaa tietoisuutta.

Kolmannen silmän symboliikka liittyy intuition vahvistumiseen ja syvempään ymmärrykseen. Siitä puhutaan monesti henkisen valaistumisen yhteydessä, sillä kolmannen silmän kautta voi avautua uusia näkökulmia, ja entistä syvempi tietoisuus henkisille asioille.

Lue lisää: Chakrat – elimistön energiakeskukset

Kolmas silmä ja selvänäköisyys

Kolmannen silmän aktivointi auttaa näkemään asioita syvemmällä tasolla, ja se liitetäänkin monesti selvänäköisyyteen. Tämä tarkoittaa kykyä ymmärtää asioita, joita fyysiset aistit eivät välttämättä tavoita, ja taito tulkita symbolisia viestejä sekä merkityksiä.

Kolmas silmä voi avautua ja aktivoitua meditaation, hengellisten harjoitusten tai tietoisen kasvun kautta.

Kolmas silmä -oireet – otsachakran epätasapaino

Kun kolmas silmä on tukossa tai epätasapainossa, voivat erilaiset oireet alkaa haitata elämää. Oireet voivat olla fyysisiä sekä psyykkisiä. Jokaisen chakran epätasapaino tuo esiin hieman erilaisia oireita, listasimme alle otsachakran epätasapainosta johtuvia yleisimpiä seurauksia. 

Kolmannen silmän epätasapainon tuomat oireet

 • Päänsärky ja migreeni. Epätasapainoinen kolmas silmä voi aiheuttaa päänsärkyä ja migreeniä. Tämä johtuu yliajattelusta, stressistä ja ylipäänsä yliaktiivisuudesta tällä alueella. 
 • Unihäiriöt. Unettomuus, painajaiset ja unen laadun heikkeneminen saattavat olla merkkejä kolmannen silmän epätasapainosta. 
 • Henkinen epätasapaino. Epätasapainoinen otsachakra voi aiheuttaa henkistä sekasortoa ja kyvyttömyyttä tehdä päätöksiä. Henkinen epätasapaino vaikuttaa myös unen laatuun.
 • Tunteiden epätasapaino. Tukkeutunut otsachakra voi tuoda mukanaan tunteiden epätasapainoa, kuten ahdistusta, pelkoa, masennusta tai ärtyneisyyttä.
 • Intuition puute. Kolmas silmä saattaa oireilla myös intuition ja syvemmän tietoisuuden vähenemisenä. 
 • Luovuuden tyrehtyminen. Kolmannen silmän epätasapaino voi näkyä myös luovuuden ja inspiraation tukahtumisena.

Yllä olevat oireet voivat olla myös monien muiden fyysisten, emotionaalisten ja henkisten tekijöiden aiheuttamia. On kuitenkin hyvä oppia tunnistamaan ja hoitamaan mahdollisia syitä oireiden takana.

Voit aloittaa esimerkiksi erilaisilla tasapainottavilla harjoituksilla, kuten meditaatio ja chakrojen tasapainottaminen. Toistuvat harjoitukset ovat monelle toimiva työkalu henkisen tasapainon tukemiseen.

Miltä tuntuu kun kolmas silmä aukeaa?

Kun kolmas silmä aukeaa tai aktivoituu, voi jokainen saada hieman erilaisia tuntemuksia tai kokemuksia, sillä otsachakran energiat lähtevät jälleen virtaamaan. Yhteys omaan intuitioon yleensä vahvistuu, mutta muut kokemukset ovat erittäin henkilökohtaisia, ja voivat vaihdella suuresti eri yksilöiden välillä. 

Tältä voi tuntua, kun kolmas silmä aukeaa

 • Intuitiiviset oivallukset. Aktivoitunut kolmas silmä voi tuoda selkeyttä ja intuitiivisia oivalluksia omaan elämään. Saatat tiedostaa asioita herkemmin, ja saada lisää ymmärrystä oman elämäsi tapahtumiin.
 • Visiot ja näyt. Toisiin ihmisiin kolmannen silmän avautuminen vaikuttaa vahvasti. He voivat herkistyä näkemään visioita, symboleita tai kuvia, esimerkiksi meditaation aikana tai unissa. Nämä visiot voivat tarjota henkistä ohjausta, ja korostaa eri asioiden sekä tapahtumien merkityksiä.
 • Psyykkiset kokemukset. Aktivoitunut kolmas silmä voi lisätä psyykkisiä kykyjä, kuten selvänäköisyyttä (kyky nähdä asioita, joita ei voi nähdä fyysisesti).
 • Selkeämpi intuitio. Kun kuudes chakra on tasapainossa, voit kokea intuition lisääntyvän ja tiedostat ympäristöä sekä elämää herkemmin. Tämä auttaa sinua tekemään parempia päätöksiä sekä navigoimaan helpommin elämän haasteiden keskellä.
 • Henkinen kasvu. Toisille kolmannen silmän aktivoituminen liittyy henkiseen valaistumiseen ja korkeamman tietoisuuden saavuttamiseen. 
 • Rauha ja tasapaino. Tasapainossa oleva kolmas silmä tuo myös rauhaa ja tasapainoa elämääsi. Koet vähemmän stressiä ja enemmän yhteyttä sisäiseen itseesi.

Chakrat auki – aktivoitunut kolmas silmä

Chakrojen avaaminen ei johda välittömään, kokonaisvaltaiseen muutokseen. Kokemukset ja tuntemukset eivät ole välttämättä dramaattisia tai nopeita, sillä ne voivat tapahtua vähitellen henkisten harjoitusten, meditaation ja itsetutkiskelun kautta. 

Aktivoitunut kolmas silmä voi itsessään olla merkki siitä, että olet lähempänä ymmärrystä ja henkistä kasvua. Jokaisella ihmisellä on oma matkansa, ja tasapainoisten chakrojen tuomat kokemukset sekä hyödyt vaihtelevat yksilöstä toiseen. Tärkeintä on olla avoin näille kokemuksille, ja antaa niiden kehittyä luonnollisesti.

Se, mitä koet tai miltä sinusta itsestäsi tuntuu, kun esimerkiksi kolmas silmä aukeaa, on osa henkilökohtaista matkaasi, omalla henkisellä polullasi.

Miten avata chakrat? – harjoitus kolmannen silmän avaamiseen

Otsachakran eli kolmannen silmän avaaminen vaatii toistoja, aikaa ja sitoutuneisuutta. Esittelemme seuraavaksi lyhyen harjoituksen, jonka voit sisällyttää päivittäiseen meditaatioosi. 

H3 Kolmas silmä auki – meditaatioharjoitus

 1. Valmistaudu harjoitukseen. Etsi rauhallinen ja hiljainen paikka, jossa voit meditoida häiriöittä. Istu mukavasti selkä suorana ja sulje silmäsi.
 2. Aloita hengitysharjoitus. Keskity rauhassa hengitykseesi. Hengitä syvään sisään nenän kautta, ja ulos suun kautta. Rentoudu, ja vapauta kaikki jännitteet kehostasi hengittäessäsi ulos.
 3. Keskity kolmanteen silmään. Aseta tietoinen huomio kolmannen silmän alueelle otsalla, hieman kulmakarvojen yläpuolelle. Visioi otsachakra valoa ja energiaa välittävänä keskuksena.
 4. Affirmaatio. Toista hiljaa mielessäsi tai ääneen positiivinen affirmaatio, kuten “Avaan kolmannen silmäni intuitiolle ja ymmärrykselle.” Toista tämä useita kertoja, keskittyen sanojen merkitykseen.
 5. Visualisointi. Kuvittele mielessäsi kolmannen silmän olevan suljettuna, ja ala hitaasti visualisoida sen avautuvan. Ajattele otsachakran säteilevän kirkasta valoa ja energiaa.
 6. Tiedosta. Pysy tietoisena kolmannen silmän alueesta, ja ympärilläsi olevasta tilasta. Ole avoin vastaanottamaan mahdollisia intuitiivisia viestejä tai kokemuksia.
 7. Syvenny meditaatioon. Jatka meditaatiota vähintään 10-15 minuuttia, tai niin kauan kuin tunnet tarpeelliseksi. Anna ajatustesi virrata vapaasti, ja ole tietoinen kaikista tuntemuksista, jotka saattavat nousta pintaan.
 8. Kiitollisuus. Lopeta harjoitus olemalla kiitollinen mahdollisuudesta hiljentyä ja keskittyä chakrojen avaamiseen. Tiedosta, että tämä on pitkäaikainen harjoitus, ja tulet huomaamaan positiivisia muutoksia ajan myötä.

Opastusta tulkintoihin selvänäkijältä

Selvänäkijä on intuitiivinen henkilö, joka tuntee vahvasti ja tunnistaa pieniäkin merkkejä ja energiamuutoksia. Näkijät voivatkin tarjota ohjausta ja neuvoja chakroja tai omaa tilannettasi koskien, oli kyseessä sitten kolmannen silmän avaaminen tai saamiesi sisäisten tai ulkoisten viestien tulkitseminen. 

Saat tarvittaessa selvänäkijältä käytännön vinkkejä meditaatioon ja henkisiin harjoituksiin, jotka auttavat vahvistamaan kolmatta silmää tai muita chakroja. Ennustajat.fi:n selvänäkijät ovat valjastaneet omat kykynsä toisten auttamiseen, ja ovat tukenasi tulkitsemassa intuitiivisia viestejä tai näkyjä, joita saatat kohdata omalla elämänpolullasi. 

Lue lisää: Tunnista vahvuutesi – elämänpolun numerot 1-10

Chakrojen avaaminen näkyy tasapainoisempana arkena

Säännöllinen meditaatio ja harjoitukset ovat avainasemassa, kun pyrit avaamaan ja tasapainottamaan kolmatta silmääsi tai muita chakroja. Kuten chakrat ja chakrojen värit, myös jokainen ihminen on erilainen, joten kokemukset vaihtelevat. Ole kärsivällinen ja jatka harjoittelua, kun haluat syventää yhteyttä itseesi sekä saada lisää ulottuvuuksia meditaatioosi.

Kun kolmas silmä eli otsachakra on tasapainossa, näkyy se arjessa intuitiosi vahvistumisena, syvempänä ymmärryksenä, luovana ajatteluna ja kykynä nähdä asioita laajemmassa kontekstissa

Tasapainon löytyessä, teet parempia päätöksiä, ja olet tietoisempi ympäröivästä maailmasta. Kaivattu harmonia auttaa saavuttamaan henkisen selkeyden ja rauhan, mikä vaikuttaa positiivisesti päivittäiseen elämään sekä vuorovaikutukseen ympäristön kanssa.

Jaa artikkeli:

Pikatulkinta tekstiviestillä

Haluatko saada vastauksen sinua askarruttavaan asiaan mahdollisimman pian? Ennustajat vastaavat kysymyksiin linjalla ollessaan tai heti kun näkevät vastauksen asiaasi. Myös vastauksen saat tekstiviestllä.

Henkilökohtainen tulkinta

Onko sinulla jokin ratkaisematon ongelma, mennyt taakkana, tuleva hämärässä tai kenties sydän syrjällään? Selvänäkijämme laatima henkilökohtainen tulkinta eli laaja tulkinta antaa sinulle vastauksia mihin tahansa elämäsi kysymykseen.

Kiinnostaako sinua tietää lisää?