chakra

Chakra ja elimistön energia

Kuinka moni asia vaikuttaakaan meidän kaikkien kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Kuinka monta asiaa vasta tunnetaankaan. Elimistössämme on energiaa ja yksi tapa tulkita niitä on chakrat. Ne ovat elimistön energiakeskuksia, joita löytyy 12, mutta seitsemää niistä pidetään tärkeinä. Chakra tarkoittaa sankriitiksi pyörrettä tai pyörää ja sen mukaan niiden ajatellaankin olevan pallon tai pyörän muotoisia. Jokainen chakra vaikuttaa eri elimistön osaan magneettikentän avulla.

Ympärillämme on energiaa, joita chakrat keräävät. Ne keräävät energiansa mm. ympäristöstä, liikkeestä ja ruoasta. Jotta elimistömme voi hyvin, täytyy sen olla tasapainossa sekä fyysisesti että henkisesti. Kun saamme tasapainoisesti liikuntaa, lepoa ja ravintoa sekä tunnepuolemme on harmoniassa, on elimistömme ja tätä myöden chakramme tasapainossa. Henkinen tasapaino löytyy oman itsensä tuntemisen ja ympäristön ymmärtämisen kautta.

Chakra sen toiminta

Chakrojen sanotaan olevan auki, kun ne toimivat, kuten niiden pitääkin ja kuljettavat energiaa eri energiakeskusten läpi. Kun ne ovat tukossa, tunnemme erilaisia sekä henkisiä että fyysisia oireita. Chakrat sijoittuvat elimistössämme pystysuuntaisesti keskilinjalla. Ylempänä elimistössä olevat vaikuttavat henkiseen toimintaamme ja alempana sijaitsevat vaistonvaraiseen toimintaamme. Parhaimmassa tapauksessa kaikki chakramme olisivat auki samaan aikaan. Näin tunteemme, vaistomme sekä ajatuksemme olisivat tasapainossa. Valitettavasti näin ei yleensäkään ole, vaan joku chakroistamme on tukossa tai toimii vaillinaisesti. Tällöin muut yrittävät tasapainottaa kokonaisuutta ja käyvät siten ylikierroksilla.

Jokainen seitsemän chakraa sijaitsevat omalla paikallaan elimistön pystylinjalla. Jokainen niistä vaikuttaa eri tavalla ja antavat tukossa ollessaan erilaisia oireita. Myös chakran yliaktiivisuuden huomaa elimistössä tietynlaisena toimintona.

Chakrojen toiminta

Aloitamme seitsemän chakran läpikäynnin alhaalta ylöspäin. Jokaisen chakran kohdalla käydään läpi myös kunkin chakran itsehoito-ohjeet.

Punainen juurichakra

Juurichakra sijaitsee alaselässä, selkärangan tyvessä. Se hallitsee selän, jalkojen, lantion, selkärangan ja peräsuolen aluetta ja vaikuttaa myös immuunipuolustukseen.

Se saa energian ajatuksesta, että kaikki on yhtä ja olet sinut itsesi kanssa. Chakran toimintaa haittaa kaikki ulkoa tulevat olettamukset ja toiveet, jotka eivät ole sinua ja jotka vaikuttavat negatiivisesti ajatukseesi. Jos seuraat esimerkiksi perheesi toiveita sinua kohtaan, jotka ovat vastoin omia ajatuksiasi, häiritsee se juurichakran toimintaa.

Kun juurichakra ei ole tasapainossa voit kokea paino-ongelmia kuten ylipainoa ja anoreksiaa, nivelrikkoa, autoimmuunisairauksia kuten reuma, väsymystä, munuaisongelmia, selkärangan ongelmia sekä erilaisia turvattomuuden tunteita. Saatat tuntea olosi epävarmaksi, pelokkaaksi ja hermostuneeksi. Yliaktiivinen juurichakra aiheuttaa materialistisia ajatuksia sekä ahneutta.

Miten hoidat juurichakraa

Juurichakran vahvistaminen alkaa siitä, että sinulla on terve suhde historiaasi ja arvostat tukea, mitä sieltä saat. Suhtautuminen ulkopuolelta tuleviin neuvoihin on hyvä ottaa järkevästi omaa mieltä ja tasapainoa kunnioittaen. Sitä voi vahvistaa myös fyysisten tarpeiden tasapainottamisella ja huolehtimalla kehosta puhtaalla ja terveellisellä ruoalla, riittävällä levolla sekä juuri sinulle sopivalla liikunnalla. Jooga ja alavartaloon keskittyvä liikunta, kuten kävely ja juoksu tasapainottavat juurichakraa. Juurichakra nimi kuvaa hyvin myös yhteyttä maahan eli maadoittumista. Kävele paljain jaloin ja liiku muutankin luonnossa saadaksesi siihen yhteyden.

Punainen väri on juurichakran väri eli hae ympärillesi punaista ja syö punaista ruokaa. Aromateriapiassa mirhami, myski, neilikka ja sypressi auttavat tasapainottamaan tätä chakraa. Myös erilaiset rytmiset rumpumusiikit ovat juurichakralle suotuisia.

Oranssi sakraalichakra

Sakraalichakra sijaitsee 7,5 senttimetsiä navan alapuolella. Se hallitsee sukupuolielimiä eli munasarjoja ja kiveksiä, virtsarakkoa, suolistoa ja erityisesti suoliston alaosaa sekä lonkkia, ranteita ja nilkkoja.

Se saa energiansa muiden ihmisten kunnioittamisesta ja muiden huomioon ottamisesta. Tähän chakraan saa energiaa luovuudesta, hauskuudesta ja nautinnosta mm. ruoan ja seksuaalisuuden teemoissa. Tämän chakran toimintaa haittaa, jos pyrit tahtoen tai tahtomatta kontrolloimaan muita ihmisiä tai ruokit pelkoa menettämisestä, koskee se sitten esineitä tai ihmissuhteita. Teeskentely ja tunteettomuuden esittäminen sulkee chakran. Se tukkeutuu, jos sinulla on selvittämättömiä ristiriitoja seksuaalisuutesi kanssa. Yliaktiivinen chakra aiheuttaa takertuvuutta ja ylitunteellisuutta.

Kun sakraalichakra on epätasapainossa se oirehtii virtsarakko-ongelmina, sappi- ja munuaiskivinä, hedelmättömyytenä, lisääntymisongelmina, lantion vaivoina sen ongelmina fyysisten ja materialististen halujen kanssa.

Miten hoidat sakraalichakraa

Koska sakraalichakra saa voimansa luovuudesta ja nautinnosta, aloita sen tasapainottaminen luovalla tekemisellä sekä itsensä hemmottelulla ja hoivaamisella. Tähän oikeastaan käy mikä tahansa, joka kasvattaa juuri omaa hyvinvointia. Se voi olla saunominen, hieronta, kasvohoito, meditointi, lukeminen ja kaiken kauniin keskellä oleminen. Musiikki ja tanssi auttavat myös sakraalichakran tasapainoon. Päästä irti rahan vallasta, nauti ihmisten seurasta ja ilmaise seksuaalisuuttasi aidosti ja rohkasti.

Sakraalichakran värin on oranssi, joten pukeudu oranssiin ja ympäröi itsesi sillä. Voit syödä oranssia ruokaa kuten porkkanoita, persikoita, mangoa ja tyrnimarjoja. Aromateriapiassa jasmiini, ruusu, salvia ja ylang ylang auttavat sakraalichakran tasapainoon.

Keltainen solar plexus -chakra

Solar plexus sijaitsee navan yläpuolella. Se vaikuttaa vatsan alueeseen ja suoliston yläosaan, sisäelimiin, yläselkään sekä selkärangan yläosaan, pohkeisiin ja kyynärvarteen.

Tämä chakra on itsetunnon chakra. Siihen liittyy vastuun ottaminen omista päätöksistä, itsensä löytäminen ja arvostelun kohtaaminen itseään kohtaan. Kun tämä chakra on tukossa, se aiheuttaa passiivisuutta ja päättämättömyyttä ihan arkisissa asioissa. Siitä johtuu myös arkuus ja tietämättömyys, mitä haluat saavuttaa tai saada. Solar plexusen tukkii manipulointi, sopimusten rikkominen ja pystymättömyys sanoa ei. Kun se toimii yliaktiivisesti, voit olla dominoiva tai jopa agressiivinen.

Kun solar plexus ei toimi kunnolla saatat kokea fyysisinä oireina diabetestä, ruoansulatukseen ja lisämunuaisiin liittyviä ongelmia sekä hypoglykemiaa.

Miten hoidat solar plexusta

Pidä lupauksesi ja ole ylpeä saavutuksistasi. Kehitä itseluottamustasi ja päätä omista asioistasi myös sanomalla ei. Pallean seudun aktivointi esimerkiksi naurujooga tai hengitysharjoitukset tasapainoittavat solar pexusta. Aromaterapiassa auttaa bergamotti, greippi, inkivääri, kaneli, kataja, piparminttu, rosmariini, sirtuuna ja laventeli.

Solar plexus värin on keltainen. Nauti kaikesta keltaisesta ja myös auringosta tai takkatulen loimusta. Syö keltaisia ruokia kuten juustoa, ananasta, banaania sitruunaa ja kurkumaa.

Vihreä sydänchakra

Sydänchakra sijaitsee sydänalueella. Se hallitsee sydäntä, verenkiertoa, rintoja, kylkiluita, palleaa ja kateenkorvaa sekä kyynärpäitä, palleaa ja polvia.

Sydänchakraan liittyy rakkaus sekä epäonnistumisen ja yksinäisyyden tunteet, viha ja suuttumus, mielipaha ja katkeruus, anteeksianto, myötätunto sekä luottamus. Voisi sanoa, että sydänchakra on tunteiden chakra. Kun se ei toimi kunnolla saatat olla etäinen ja kylmä. Yliaktiivisuuden aikana saatat hukuttaa muut rakkaudella, mutta motivaationa voi olla itsekkyys.

Kun sydänchakra ei ole tasapainossa, saatat kokea fyysisinä oireina korkeaa verenpainetta, syöpiä, sydänongelmia, kateenkorvaan liittyviä ongelmia, veren ja verenkierron ongelmia.

Miten hoidat sydänchakraa

Tasapainota sydänchakraa antamalla anteeksi ilman ehtoja. Rakasta ensin itseäsi ja sitten muita. Jotta voit rakastaa itseäsi, osaat rakastaa muita sallimalla heidän elää omannäköistä elämää. Aromaterapiassa sydänchakran tasapainottajana toimii ruusu, minttu ja myski. Pukeudu, sisusta ja syö vihreää ruokaa.

Vaaleansininen kurkkuchakra

Kurkkuchakra sijaitsee kaulassa, aataminomenan alueella. Se vaikuttaa hengitysteihin, kilpirauhaseen, äänihuuliin ja suuhun.

Tämä chakra on kommunikoinnin ja totuuden energia. Se saa voimansa tahdonvoimasta sekä totuudenmukaisesta ilmaisusta. Kurkkuchakran energiaan vaikuttaa se, miten aidosti puhut siitä, mitä oikeasti haluat elämältäsi ja elämässäsi. Valehtelu tukkeuttaa tämän chakran. Myös se, että annat muiden päättää asioita puolestasi ja jyrätä ajatuksesi antaa kurkkuchakran energian valua pois. Yliaktiivinen kurkkuchakra aiheuttaa sen, että puhut liikaa hallitaksesi muita, etkä kuuntele. Tämän lisäksi pidät välimatkaa toisiin ihmisiin.

Kurkkuchakra aiheuttaa fyysisiä ongelmia kuten astmaa, niskaongelmia, keuhko-ongelmia, kilpirauhasongelmia, kurkkuun ja leukaan, ruoansulatuskanavaan sekä äänihuuliin liittyviä ongelmia.

Miten hoidat kurkkuchakraa

Tasapainota kurkkuchakraa puhumalla totta ja tukemalla muita rakentavan kommunikaation avulla. Ilmaise itseäsi laulamalla, näyttelemällä, tanssimalla ja maalaamisella, jotta vahvistat chakraa ilmaisemalla itseäsi. Aromaterapian tuoksut eukalyptus, basilika, kamomilla, piparminttu ja sypressi antaa lisää energiaa kurkkuchakralle. Sininen, joksi mielletään taivas ja vesi, ovat hyviä elementtejä tämän chakran tasapainottamiseen.

Tumman sininen otsachakra tai kolmas silmä

Kolmas silmä sijaitsee silmien välissä ja siitä löytääkin paljon kuvituksia taiteessa. Se vaikuttaa erityisesti autonomisen hermoston toimintaan sekä aivolisäkkeeseen ja se on sielullisen voiman, hengellisten energioiden, korkeamman intuition ja valon keskus. Kolmannen silmän vaikutus ulottuu aivolisäkkeen, käpyrauhasen, kallon, korvien, nenän, silmien, aivojen, hermoston ja aistien alueelle.

Kolmas silmä on tunteellisuuden ja älykkyyden energiakeskus. Kolmas silmä on tasapainossa, kun etsit totuutta ja kuuntelet intuitiota. Jos ajattelusi on kaavamaista etkä kuuntele sisintäsi, voi otsachakra tukkeutua. Jos se on yliaktiivinen, saatat elää pää pilvissä ja elät liikaa fantasiamaailmassa.

Tasapainoton otsachakra antaa fyysisinä oireina silmäongelmia, päänsärkyjä, neurologisia ja pikkuaivojen toimintaan liittyvät ongelmia, nenäongelmia, aivolisäkkeen toimintahäiriööitä sekä keskushermostoon liittyviä ongelmia.

Miten hoidat otsachakraa

Vahvista otsachakraa ottamalla emotiaalisia riskejä rohkeasti ja antautumalla intuitiolle. Kuuntele sisintäsi ja seuraa vaistojasi. Kuuntele klassista ja rauhallista musiikkia, meditoi ja tee intuitio- ja läsnäoloharjoituksia. Syvälliset keskustelun ja henkisyyteen liittyvien kirjojen lukeminen tasapainottaa kolmatta silmää. Aromaterapiasta tätä chakraa tasapainottaa hyasintti, jasmiini, minttu, orvokki ja santelipuu. Pukeudu ja sisusta tumman sinisellä.

Violetti kruunuchakra

Kruunuchakra sijaitsee päälaella ja vaikuttaa keskushermostoon ja käpyrauhaseen. Se on henkisen viisauden, ajattelun, totuuden ja ykseyden keskus.

Tämä chakra saa voimansa hetkessä elämisestä ja kokemuksesta johonkin suurempaan. Siihen liittyy vahvasti luottamus ja usko, epäitsekkyys ja se, että osaa katsoa elämää laajemmasta näkökulmasta. Jos chakra ei ole tasapainossa, ajattelusi on hidasta. Tunnet, että olet jumissa omissa ajatuksissasi. Chakra tukkeutuu, jos et katso ympärillesi avarakatseisesti ja pidät liikaa kiinni omasta ajatusmaailmastasi. Yliaktiivinen chakra aiheuttaa yliaktiivisuutta ja ylianalysointia. Saatat myös tukeutua liikaa henkisyyteen ja unohdat fyysiset tarpeet ja tasapainon.

Miten hoidat kruunuchakraa

Kruunuchakra tasapainottuu kiitollisuudella ja avarakatseisuudella. Meditointi, rentouttava musiikki, hiljaisuus, rukous ja vuorikristallit auttavat chakran puhdistumiseen. Käytä aromaterapiana laventelia, lootusta ja ruusupuuta. Kietoudu violettiin ja syö mm. violetteja viinirypäleitä, munakoisoa, punakaalia ja punasipulia.

Energiahoito chakran puhdistamiseen

Tukea chakrojen puhdistamiseen ja tasapainottamiseen löytyy myös energiahoidoista. Niitä tekee hoitajat, jotka ovat erikoistuneet nimenomaan chakroihin ja tuntevat niiden toiminnan. Hoidon voi tehdä lähihoitona, jolloin hoitaja koskettaa tiettyjä alueita kehossa kevyellä painamisella. Sen voi tehdä myös muutaman sentin päästä kehosta tarpeen vaatiessa. Hoidossa on hyvä olla kevyet ja mukavat vaatteet päällä edistämään rentoutumista. Energiahoitoja tehdään myös kaukohoitona, joihin ennustajat.fi:stä löytyy myös hoitajia, jotka tekevät energiahoitoja. Kaukohoidon aikana asiakas on rauhallisessa paikassa ja rentona valmiina vastaanottamaan energiaa.

Lähteet:

https://pur-kauppa.fi/chakrat-ja-umpieritysrauhaset/
https://hoitohuonesinja.fi/kehon-energiakeskukset-eli-chakrat/
https://askelterveyteen.com/chakrat-energiakeskukset/

Jaa artikkeli:

Pikatulkinta tekstiviestillä

Haluatko saada vastauksen sinua askarruttavaan asiaan mahdollisimman pian? Ennustajat vastaavat kysymyksiin linjalla ollessaan tai heti kun näkevät vastauksen asiaasi. Myös vastauksen saat tekstiviestllä.

Henkilökohtainen tulkinta

Onko sinulla jokin ratkaisematon ongelma, mennyt taakkana, tuleva hämärässä tai kenties sydän syrjällään? Selvänäkijämme laatima henkilökohtainen tulkinta eli laaja tulkinta antaa sinulle vastauksia mihin tahansa elämäsi kysymykseen.

Kiinnostaako sinua tietää lisää?