kiviterapia

Kiviterapia – miten hyödyntää kivien parantavaa energiaa?

Kiviterapia on luontaishoito, jossa kiviä ja kristalleja käytetään tukemaan erilaisista vaivoista parantumista sekä vahvistamaan kehon energiavirtauksia. Kiviterapian perustana on jo vuosituhansia pidetty kivien kykyä kanavoida energiaa. Kiviä ja kristalleja hyödynnetään erilaisissa hoidoissa muun muassa rentoutuksen yhteydessä, mutta ne kulkevat monella myös arjessa mukana, käyttäjäänsä suojaten tai energioita voimistaen.

Palauta luonnollinen energiavirta kiviterapian avulla

Kiviterapiassa uskotaan siihen, että kivet mahdollistavat positiivisen, parantavan energian virtaamisen kehoon ja negatiivisen, energiatukoksia tai sairauksia aiheuttavan energian virratessa ulos.

Kiviterapia perustuu siihen, että yksittäiset kivet, kuten ametisti, ruusukvartsi ja jade, pystyvät vaikuttamaan ihmiskehon energiavirtaan. Ne auttavat tunnistamaan kehon luonnollisen virtauksen tukkivia energiakanavia, vaikuttaen niihin parantavasti. 

Voit hyödyntää kivien ja kristallien voiman, käyttämällä esimerkiksi niistä luotuja rannekoruja ja kaulakoruja tai sijoittamalla niitä huoneeseen, jossa työskentelet tai nukut. 

Kristalli- ja kiviterapiaan perehtyneet hoitajat tunnistavat, mitkä kivet auttavat minkäkin energian stimuloimisessa. Kun valitset oikeat kivet tai kristallit tukemaan joitakin seitsemästä chakrastasi, saat tukea energiavirtojen luonnolliseen virtaamiseen. 

Kivien sanotaan tuottavan parantavia värähtelyjä, joiden avulla luonnollinen energiavirta saa tarvitsemansa tuen. Joidenkin kivien kerrotaan myös auttavan lievittämään tiettyjä vaivoja, kuten ahdistusta, masennusta ja unettomuutta tai muita fyysisiä vaivoja, kuten ruoansulatusongelmia.

Kivien parantava voima kautta aikain

Kivien parantavaan energiaan on uskottu jo vuosituhansia. Muinaiset egyptiläiset käyttivät kristalleja parantamiseen sekä suojaamiseen, ja pyhät intialaiset tekstit kertovat erilaisten kristallien erityisistä parantavista ominaisuuksista sekä niiden käytöstä. 

Myös kiinalainen lääketiede on hyödyntänyt kivien tasapainottavaa sekä parantavaa energiaa, ja muinaiset kreikkalaiset sekä roomalaiset käyttivät kiviä sekä kristalleja suojatakseen itseään taisteluissa sekä erilaisissa hoidoissa.

Miten valitset omaan tilanteeseen sopivan kiven?

Oikean kiven tai kristallin valitseminen on yksilöllinen prosessi, sillä kaikki meistä ovat erilaisia, joten energiavirroissamme sekä elämäntilanteissamme on eroja. 

Kun valitset parantavia kiviä tai kristalleja omaan käyttöösi, on hyvä pohtia, mitä todella kaipaat elämääsi. 

  • Millaisia ominaisuuksia itsessäsi haluat vahvistaa? 
  • Koetko epävarmuutta tai ahdistusta jollakin osa-alueella? 
  • Tuntuuko, että tarvitset parempaa onnea elämässäsi?

Kiviä hyödynnetään arjessa muun muassa positiivisuuden lisäämiseen, sujuvan kommunikaation vahvistamiseen, itsetunto-ongelmiin sekä vaurautta houkuttelemaan. Voit siis valita kiven sen perusteella, mitä asioita haluat kutsua elämääsi. 

Suosittu tapa valita sopivin kivi, on omaan intuitioon luottaminen. Katso ja tunnustele kiviä, ja valitse se, jonka kohdalla tunnet esimerkiksi värähtelyjä tai se, joka herättää sinussa muuten hyviä tuntemuksia. 

Voimakivien energiat

Kivien ja kristallien energian avulla tasapainotat ja korjaat oman energiasi laatua sekä voimistat toivomiasi energioita. Jokaisella kivellä ja kristallilla on hieman erilaisia parantavia voimia. Listasimme alle muutamia esimerkkejä.

Kvartsi

Suojaus, ongelmanratkaisu, muiden kristallien lataaminen, immuunijärjestelmän sekä käpyrauhasen tukeminen, kaikki chakrat.

Ruusukvartsi

Rakkaus, anteeksianto, sydämen avaaminen ja vapauttaminen, verenkierron tukeminen, sydänchakra.

Musta turmaliini

Energinen suojaus, imee pois negatiivisuutta, suojaa elektroniselta säteilyltä.

Ametisti

Kun tarvitset tukea kiireiseen päivään tai apua nukahtamiseen, ametisti tarjoaa rauhoittavaa energiaa. Kokeile sijoittaa se makuuhuoneeseen rentouttavan tunnelman luomiseksi.

Sitriini

Houkuttelee runsautta ja vaurautta, rauhoittaa vatsaa sekä ruoansulatusta, kruunuchakra ja solar plexus -chakra.

Akvamariini

Onnea, rauhoittumista, itsetutkiskelua, kurkkuchakra. Akvamariini voi auttaa sinua puhumaan selkeämmin ja rehellisemmin, varsinkin kun käytät niitä kaulakorussa, jolloin vahvistat kurkkuchakrasi energiaa. Nämä kivet ovat avuksi luovissa projekteissa ja haasteellisissa keskusteluissa.

Tiikerin silmä

Runsaus, tieto, visio, rohkeus, rehellisyys ja voima. Tiikerin silmä on erittäin maadoittava, mikä auttaa olemaan läsnä fyysisessä kehossasi.

Kuukivi

Kuukivi kuulee uusia alkuja inspiroimalla meitä saamaan yhteyttä aidompaan itseemme ja tunteisiimme. Se auttaa sydän- ja sakraalichakraa olemaan avoin uusille mahdollisuuksille.

Smaragdi

Smaragdi tuo mukanaan nuoruutta toivoa, uusiutumista ja kasvua. Se parantaa emotionaalista ahdistusta. Sydänchakra.

Kuinka kiviä käytetään?

Kiviterapian hyödyt kantavat arkeesi, kun pidät voimakivesi aina mukanasi. Sen lisäksi voit myös tehdä erilaisia harjoituksia tai sijoittaa niitä eri puolille kotia tai toimistoasi. Alla muutama esimerkki kivien hyödyntämisestä.

H3 Näin hyödynnät ruusukvartsia

  • Ota ruusukvartsi esiin, ja aseta se sydämesi päälle.
  • Hengitä syvään kuusi kertaa (kuusi on luku, joka usein liitetään rakkauteen).
  • Kun hengität, kuvittele kiven säteilevän rakkautta sydämeesi, puhdistaen samalla pimeyden sekä kivun pois. 

Kun haluat lisää rakastavaa energiaa koko päivääsi, voit käyttää ruusukvartsikaulakorua, jonka ripustat suoraan sydänchakrasi ylle.

Näin poistat negatiivisuutta – Musta turmaliini

Mustaa turmaliinia käytetään monesti negatiivisuuden poistamiseen. Aseta kivet kotisi etuoven viereen tai levitä ne kotisi huoneiden kulmiin. Voit myös viedä kiviä työtilaan, jos sinusta tuntuu, että siellä vallitsee negatiivinen ilmapiiri. Kun pidät kiviä työpöydälläsi, saat kivien energioista itsellesi lisäsuojaa ja positiivisuutta.

Kuinka hoidat kiviä ja kristalleja?

Kivet ja kristallit on aina hyvä pitää puhtaina, kirkkaina ja aktivoituina. Kivien puhdistamiseen on omia erityisiä tapoja, riippuen niiden huokoisuudesta. Yleisin ja helpoin tapa on kuitenkin puhdistaa ne säännöllisesti vedellä. 

Kivet on myös tärkeää säilyttää turvallisessa paikassa, jossa ne eivät vaurioidu. Kivetkin ovat alttiita vahingoittumaan, varsinkin jos niissä on teräviä reunoja, jotka voivat helposti katketa. 

Voit kääriä kivet esimerkiksi pehmeään pussukkaan tai kankaanpalaan, kun et käytä niitä. Mikäli pidät niitä esillä kotonasi, on tärkeää, että huolehdit myös säännöllisestä puhdistuksesta. 

Kiviterapia ja chakrat

Kivet tukevat chakrojen tasapainottamista. Saat kiviterapian hyödyt käyttöön asettamalla kivet niiden energiakeskusten eli chakrojen kohdalle, jotka kaipaavat tasapainottamista tai vahvistusta.

Kun tiedostat, mihin ominaisuuksiin kukin chakra yhdistetään, voit hyödyntää kivien tasapainottavaa voimaa tarpeen tullen myös kotioloissa.

Juurichakra

Juurichakra on energiakeskus, jonka uskotaan sijaitsevan selkärangan juuressa. Se liitetään punaiseen väriin ja maaelementtiin. Tämä chakra edustaa vakautta, turvallisuutta ja perustarpeitamme. Energioiden virratessa vapaasti juurichakran läpi, tunnemme olomme turvalliseksi ja pelottomaksi.

Sakraalichakra

Tämä chakra on luovuutemme keskus, ja auttaa meitä ilmaisemaan itseämme. Navan alla oleva sakraalichakra säteilee oranssia väriä ja edustaa vesielementtiä. Sen katsotaan olevan yhteydessä seksuaalisuuteen, luovuuteen, intuitiivisuuteen, itsearvostukseen, myötätuntoon ja sopeutumiskykyyn.

Solar plexus -chakra

Solar plexusta pidetään henkilökohtaisen voiman lähteenä. Solar plexus sijaitsee rintakehän ja navan välissä. Sen väri on keltainen ja se liitetään tulielementtiin.

Sydänchakra

sydänchakran uskotaan olevan sydän- ja verisuonijärjestelmän keskellä, ja se yhdistetään sydämeen ja keuhkoihin. Sydänchakra yhdistää alemmat chakrat korkeampiin, ja toimii siltana kehon, mielen ja tunteiden välillä. Sydänchakran väri on vihreä ja sen elementti on ilma. Sydänchakraan liitetään myötätunto, luottamus, intohimo ja rakkaus itseä sekä muita kohtaan.

Kurkkuchakra

Kurkkuchakra sijaitsee kaulassa ja se on sanallisen ilmaisun lähde sekä auttaa kykyämme puhua totuuksia. Sen uskotaan hallitsevan kaulaa, suuta, kieltä ja muita kurkun alueen osia. Kurkkuchakran väri on sininen ja sen elementti on eetteri. Kurkkuchakra on sidottu itseilmaisuun, viestintään ja luottamukseen.

Otsachakra eli Kolmas silmä

Tätä kulmakarvojen välissä sijaitsevaa chakraa kutsutaan Kolmanneksi silmäksi, ja se edustaa intuitiokeskustamme. Kolmannen silmän väri on indigonsininen. Tämän chakran uskotaan hallitsevan älyä, intuitiota, viisautta ja henkistä voimaa.

Kruunuchakra 

Kruunuchakra on pään yläosassa, ja sen väri on violetti tai valkoinen. Kruunuchakran avaamisen uskotaan yhdistävän ihmisen korkeampaan itseensä, koska se on henkisyyden, valaistumisen ja energisten ajatusten keskus.

Lue lisää chakroista tai pyydä Ennustajat.fi:n chakroihin erikoistuneilta näkijöiltä tukea mielesi ja kehosi tasapainottamiseen.

https://moonmagic.com/

https://www.mindbodygreen.com/ https://www.oprahdaily.com/

Jaa artikkeli:

Pikatulkinta tekstiviestillä

Haluatko saada vastauksen sinua askarruttavaan asiaan mahdollisimman pian? Ennustajat vastaavat kysymyksiin linjalla ollessaan tai heti kun näkevät vastauksen asiaasi. Myös vastauksen saat tekstiviestllä.

Henkilökohtainen tulkinta

Onko sinulla jokin ratkaisematon ongelma, mennyt taakkana, tuleva hämärässä tai kenties sydän syrjällään? Selvänäkijämme laatima henkilökohtainen tulkinta eli laaja tulkinta antaa sinulle vastauksia mihin tahansa elämäsi kysymykseen.

Kiinnostaako sinua tietää lisää?